V Podtatranskom múzeu pripravili výstavu o bocianovi bielom

05.06.2012 Poprad

Poprad 5. júna (TASR) - Výstava s názvom „Aha deti, čo to letí“, ktorú môžu záujemcovia vidieť v Podtatranskom múzeu v Poprade až do konca leta, je venovaná bocianovi bielemu. Na banneroch s dvojjazyčným slovensko-anglickým popisným textom a fotodokumentáciou je návštevníkovi predstavený jeden z našich najznámejších vtáčích druhov.

Obsah výstavy hovorí o problematike jeho existencie v blízkosti človeka, o pozitívach a negatívach spojených s jeho hniezdením, ako aj o ochranárskom a osvetovo-výchovnom pôsobení pre jeho zachovanie. Výstava je doplnená preparátmi, trojrozmernými exponátmi predmetov, ktoré sú symbolom bociana v našom živote. Tvorivou časťou výstavy sú možnosti zapojiť sa do pozorovania bociana v prírode, účasť na besedách spojených s premietaním a možnosť vlastnou umeleckou, či už výtvarnou, literárnou alebo modelárskou, tvorbou prispieť k oživeniu prezentovanej témy.

Výstavu organizuje Prešovský samosprávny kraj spolu s Východoslovenským múzeom v Košiciach – kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja a Podtatranským múzeom v Poprade.

TASR informovali z Podtatranského múzea v Poprade.
 

Vyberte región